Anders Nylén

 

Anders är vår ölkännare. Och är den som är skyldig till att det finns mer än 100 olika ölsorter att välja mellan. Skulle baren varit dubbelt så stor skulle ölutbudet vara dubbelt så stort också. Frågar ni Anders så hjälper han mer än gärna till och oftast kan han plocka fram en helt ny favorit till den som vågar prova något nytt.

Anders är gift med Annika och till vardags jobbar han som "Professional System Engineer". En del säger att Anders är "En sann entreprenör". Och det är något som stämmer väl in på honom. Han har arrangerat två festivaler, Nicksta Rock och Kvarnfestivalen, den sista tillsammans med sin fru Annika, drivit rockklubbar och arrangerat mängder med konserter. En annan bedrift är manager, agent, turnéledare m.m. för band som Nordman, Bazilian & Wester m.fl. Biograferna Vågen och Palladium drevs av Anders i 13 år. Nu kan pubägare läggas på listan.

Sotholmen Extra Stout Svensk Ek
"Jag är ingen stout drickare men detta är så jädra bra så jag kan inte sluta dricka det. Det finns en anledning till att den på Stockholm Beer 2014 vann guld i sin kategori och silver i kategorin - Bästa fatöl på mässan. Lagrad på fat från Mackmyra."

 

The Kernel India Pale Ale Black

"Min första svarta IPA och definitivt inte min sista. Hur har jag kunnat missa det här tidigare? Närmast kolsvart när man häller upp den men inga brända smaker, bara en härlig citrus ton."

 

St Bernardus Abt 12

"En av världens absolut bästa öl. Någonsin. En belgisk Quadrupel som har bryggt på ett orginalrecept från den licensierade Trappistmunks bryggartid. Söt, chokladig med en härlig värme. En perfekt avslutning på kvällen, sen sover man gott."

 

Bevog Baja Oatmeal Stout

"Så dök då det upp ännu en stout jag bara har fallit för. Mycket smak av mörk choklad och kaffe men ändå len. Och jag som inte dricker stout...."
 

Nils Oscar God Lager

"I begynnelsen var det lager. Och om jag vill ha en lager så blir det utan tvekan en God Lager. Varför ta en äcklig?"

 

Anders 5 bästa öl

Anders 5 bästa whisky

North Port Brechin 28 yo
"En whisky som inte finns längre och som har legat i fat från 1977 till 2005, kan det vara något. Oj, det är synd att det finns så få flaskor kvar av denna i världen för detta är bland det bästa jag har druckit. Len och inte alls så rivig. Men jädrar vilka smaker."

 

Glen Spey 21 yo

"En riktig somrig whisky. Munnen fylls med jordgubbar, ananas och apelsin. Len och riktigt härlig. Som en varm sommardag."

 

Nikka From The Barrel

"Japanarna är enormt duktig att ta fram bra whisky, perfektio-nister som de är. Jag gillar en whisky som kan vara lite torr men ändå len på samma gång. NIkka är just en sådan. Extremt prisvärd"

 

Macallan Ruby

"Efter en provsmakning var jag fast. Detta är Macallans bästa whisky. Utan tvekan. Man verkligen känner smaken av ingefära och det håller i sig länge. Mumma."
 

Ardbeg Kildalton

"Jag gillar rökigt och gärna då Ardbeg. Denna begränsade upplaga är precis så bra som den bästa kan vara. Mjuk, peppar, anis, vanilj och sen smäller det till när röken får fäste. En whisky att sitta och njuta på länge."

 

När jag lyssnar på musik så är det detta som spelas:

Vinyl är det enda rätta och de plattor som bara måste finnas i allas vinylsamling - ja, i min i alla fall är följande:

 

1. John Mellencamp - The Lonesome Jubilee

    Så vansinnigt bra. Och ännu bättre live. En klassisk feelgood skiva som är perfekt att baka, städa, köra bil till. Eller bara med en whisky.

 

2. AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap
    Bon Scott var en unik sångare men framförallt låtskrivare. Alla underfundiga texter på denna platta sitter som en smäck. 

 

3. Ian Hunter - You're Never Alone With A Schizophrenic

    En platta som har gått varm sedan 1979. Och inte en enda dålig låt. Ians bästa någonsin och kompas av de flesta från E. Street Band.

 

4. Graham Parker And The Rumour - Squeezing Out Sparks
    Ännu en platta från 1979 och ännu en utan en enda dålig låt. Jädra vilket bra år. Och jädrar vilken bra skiva. Spotify? Icke.

 

5. Sweet - Sweet Fanny Adams

    En grupp som jag alltid har hållit varmt i mitt hjärta. Och här, när de klev ur bubbelgumpopen och började rocka, ja, jädrar...

 

6. U2 - The Joshua Tree

    De flesta höjer antingen Achtung Baby eller War som deras bästa. Jag säger Joshua Tree. De låtar jag inte gillade då älskar jag nu.

 

7. The Rolling Stones - Exile On Main Street

    En pilsner i ena handen och en hammare i andra. Här skall byggas. Stones absolut bästa. Ett måste om man skall ha någon klass.

 

8. Queen - A Night At The Opera

    Vilken skulle det bli? The Game eller Opera. Valet blev Opera. Här visar Freddie var skåpet skall stå. Bohemian Rhapsody - I rest my case.

 

9. David Bowie - Scary Monsters

   He goes out with a bang. I mina ögon Bowie's jämnaste och bästa platta. Och sista av värde. Men vilket värde. Jädrar i mig...

 

10. The Vapors - New Clear Days

   Världens mest underskattade new wave platta. De fick en hit med Turning Japanese men de övriga låtarna är bättre. En favorit.

 

11. ABBA - ABBA

   Japp. Det blev en 11:a. Skulle kunna vara ett bands greatest hits men för ABBA så är det bara en vanlig dag på jobbet.